.
.

Warmtepompen

Enzavu warmtepomp zonder buiten-unitEnzavu warmtepomp zonder buiten-unit
 1. Woonhuis warmtepomp, alles in 1 verwarmen, tapwater en koelen (zonder buiten-unit) type Nav5Ai
 2. Smart Hydromodule voor de Nav5Ai, voor snelle montage en altijd warm tapwater
 3. Aanbieding voor particulieren: warmtepomp met hydromodule, gasloos of hybride vanaf 49,- per maand.
 4. Woonhuis warmtepomp per kamer, verwarmen en koelen (zonder buitenunit)
 5. Warmtepompen voor woningbouw en kleine utiliteit met of zonder buiten-unit
 6. Warmtepomp voor sportcomplexen, hoogtemperatuur tapwater warmtepomp, 60°C tot 90°C water bij -10ºC. 

Een warmtepomp is de oplossing naar milieuvriendelijke manier voor verwarming, warm tapwater en koeling. Hij maakt voor het grootste deel gebruik van ‘gratis’ hernieuwbare energie uit de omgeving. Een duurzaam en energiebesparend alternatief voor de gasgestookte CV-ketel en dat zonder gebruik van aardgas.

De hoeveelheid energie die een warmtepomp gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65 tot 80% van de door de warmtepomp geleverde energie wordt 'gratis' gewonnen uit de omgeving. Er is dus slechts 35 tot 20% elektrische energie nodig, deze is duurzaam op te wekken met zonne- of windenergie. Hierdoor verbruikt een warmtepompinstallatie minder energie dan een klassiek verwarmingssysteem. Ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp is tot 80% lager dan de cv-ketel. 

1. Woonhuis oplossing, alles in 1 verwarmen, tapwater en koelen (zonder buiten-unit) 

Nav5Ai warmtepomp

Enzavu heeft de kleinste lucht-water warmtepomp voor binnenopstelling type Nav5Ai (stadswarmtepomp). Een warmtepomp die de afmetingen heeft van een CV-ketel wordt eenvoudig met twee kanalen naar buiten aangesloten. Dit voorkomt een buiten-unit en daar mee geluid, esthetische afwerkingen en installatiewerkzaamheden

 • Geen buiten-unit
 • Geen bodem bronnen/leidingen
 • Alleen water- en luchtaansluitingen 

Het innovatieve ontwerp van deze mini warmtepomp geeft u de mogelijkheid om energie uit de buitenlucht te winnen. Dit kan alleen door gebruik te maken van de laatste stand van de techniek welke wordt verzorgd door de meest toonaangevende fabrikanten en A-merken.

Envazu Nav5Ai warmtepomp

Het rendement is zeer goed te noemen (COP 5,4) en kan de woningbouw stappen maken op de energieprestatie lader . De energiebesparing kan oplopen tot 55% en geeft een CO₂ reductie tot 60%. 

Toepassingsgebied: verwarming, warm tapwater en koeling voor eengezinswoningen en appartementen nieuw- en bestaande bouw (renovatie). 

De oplossing kan zowel gasloos als hybride worden toegepast. 

Op deze warmtepomp ontvangt u een ISDE subsidie van € 1550,00 via RVO meldcode KA14198

Soort warmtepomp >

lucht-water (inverter) / type Nav5Ai

Totaal afgegeven vermogen incl backup E-heater 2,5 kW

6,1 kW bij -7°C buitentemperatuur

Afgegeven vermogen warmtepomp compressor

5 kW (A7/W35) 3,6 kW (A-7/W35)

Max. watertemperatuur

55°C

Functie

verwarming-tapwater-koeling

Afmeting

655 x 502 x 753

 • Danfoss-Logo
 • TOSHIBA_Logo
 • Grundfos_logo
 • carel logo
 • ebm papst logo


2. Smart Hydromodule voor de Nav5Ai 

De hydromodule is dé all-in-one systeem met geïntegreerde boiler, buffer, regeling en speciaal ontwikkeld voor de warmtepomp Nav5Ai. Het plug & play principe maakt het mogelijk dat iedere installateur het systeem kan aansluiten. Tijdbesparend voor de installateur! Na het uitpakken van de hydromodule en de warmtepomp hoeft de installateur alleen maar de aansluitingen te maken tussen de warmtepomp, cv en tapwater. Dit zijn in totaal 6 aansluitingen hydraulisch met optioneel de 70˚C aansluiting voor de keukenkraan. Elektrisch is het de boilervoeler plaatsen in het buffervat en aansluiten aan de warmtepomp, stekker erin en starten maar! Op de touchscreen komen een aantal vragen aangaande uitgifte systemen en in geval van vloerverwarming dient het aantal groepen ingevoerd te worden. De volledig modulerende (PWM) pomp zorgt ervoor dat de delta-T ten alle tijden ideaal is. Het inregelen waterzijdig (wat helaas niet vaak gebeurt) is nu een stuk eenvoudiger geworden. De toegevoegde waarde van de module is zeer groot!

4. Aanbieding voor particulieren 100% gasloos of hybride, met de energiebespaarlening vanaf 49,- per maand!*

Warmtepomp zonder buiten-unit 100% gasloos

100% gasloos: Warmtepomp NAV5AI 4.840 euro (incl btw), hydromodule gasloos met extra tapwater 3.630 euro (incl btw) = 8.470 euro. Minus de ISDE subsidie van 1.550 euro = totaal 6.920 euro. Voor de installatie van het systeem rekenen wij 1815 euro. Dit maakt een totaal van 8.785 euro (incl. btw). Hierbij is uitgegaan dat alle aansluitingen vrij toegankelijk zijn maximaal 1 meter van de unit en excl. dak of gevel doorvoer.

Hybride met tapwater: Warmtepomp 4.840 euro (incl btw), hydromodule 2.495,-- euro (incl btw) = 7.335 euro. Minus de ISDE subsidie van 1.550 euro = totaal 5.785 euro. Voor de installatie van het systeem rekenen wij 1.815 euro. Dit maakt een totaal van 7.650 (incl. btw). Hierbij is uitgegaan dat alle aansluitingen vrij toegankelijk zijn maximaal 1 meter van de unit en excl. dak of gevel doorvoer.

Er zijn ook andere combinaties mogelijk die technisch of financieel beter aansluiten bij uw wensen of doelstelling, vraag naar de mogelijkheden 

*De financiering vindt plaats via de Stichting Nationaal Energiebespaarfonds samen de gerenommeerde partners: Svn, Rabobank, ASN Bank en Council of Europe Development Bank. In Nederland doen er al vele honderden gemeentes mee. Voorwaarde en rentetarieven zijn afhankelijk per gemeente/provincie. In het rekenvoorbeeld van 49 euro is de ISDE subsidie reeds verrekend, gemeente groningen met eigen bijdrage van 1500 euro. 

3. Woonhuis oplossing per kamer, verwarmen en koelen (zonder buitenunit) 

Deze slanken en moderne warmtepomp is fluisterstil en kan een ruimten verwarmen en koelen. Bijvoorbeeld om alleen een slaapkamer, woonkamer of kantoor te voorzien van een warmtepomp en deze ruimte gasloos te maken. Deze oplossing zonder buiten-unit is eenvoudige te plaatsen zonder stek handeling (Plug & Play). Twee ronde gaten in de muur 162 mm en stekker in het stopcontact (230V) en klaar. De regeling is overzichtelijk op de warmtepomp, via de afstandsbediening maar kan ook via een App.  Naast een timer heeft de warmtepomp ook een speciale nachtstand om dan ook comfort te garanderen. 

Zoals alle warmtepompen heeft ook deze warmtepomp lagere prestaties bij het verwarmen wanneer de buitentemperatuur daalt. Soms is het vermogen nog voldoende om de verwarmingscapaciteit af te dekken, ook bij lage buitentemperatuur.

Maar is er meer vermogen nodig bij lage buitentemperaturen, dan hebben wij een speciale versie waarbij er in de warmtepomp een back-up heater is geïntegreerd van 1 kW. Deze komt automatisch bij wanneer de buitentemperatuur extreem wordt. Daarom kan deze een verwarmingscapaciteit leveren van minimaal 2,1 kW, zelfs bij een buitentemperatuur lager dan -7 °C.

Verkoop aan particulieren verloopt via partners of via de webshop www.enzavu.online 


Soort warmtepomp >

lucht-lucht (aan/uit)

lucht-lucht (inverter)

lucht-lucht (inverter)

lucht-lucht (inverter)

Verwarming bij +7C (kW)

1,70

2,10

2,36

3,36

Verwarming bij -7C (kW)

0,79

0,98

1,11  

2,21

Koeling (kW)

1,65

2,04

2,35

2,35

Backup heater inside

nee

nee

nee

ja

DualPower modus

nee

ja

ja

ja

Afmeting (mm)

1010 x 549 x 165

1010 x 549 x 165

1010 x 549 x 165

1010 x 549 x 165


4. Warmtepompen voor woningbouw en kleine utiliteit met of zonder buiten-unit

Wilt u meer informatie over de bovenstaande warmtepompen, neem dan contact met ons op.


5. Warmtepomp voor sportcomplexen, hoogtemperatuur tapwater warmtepomp, 60°C tot 90°C water bij -10ºC. 

Warmtepomp+bufferWarmtepomp+buffer

- Zekerheid: 60-90°C warm tapwater bij 

-10ºC buitentemperatuur- Modulair uitbreiden van 2.000 tot 120.000 liter per dag

- Bespaart tot 54% op energiekosten en 80% op CO₂ uitstoot

- All-electric geen gas meer benodigd

- Duurzaam, 100% natuurlijk koudemiddel CO2

- Unieke en zeer betrouwbare CO2 techniek (van uit de industrie)

- Bewezen energiezuinig d.m.v. gelijkwaardigheidsverklaring


De gebouwde omgeving is de grootste gebruiker van energie en mondiale veroorzaker van CO₂ uitstoot. Warm tapwater neemt ongeveer de helft voor zijn rekening (bij sportcomplexen tot 75%) en de opwekking vindt in 90% van alle gevallen plaats op basis van fossiele brandstof: aardgas.   


Hernieuwbare energie is schone, duurzame en onuitputtelijke energie die ons leefmilieu niet schaadt. Voorbeeld hiervan is de buitenlucht. De Enzavu warmtepomp gebruikt voor circa 75% hernieuwbare energie uit de buitenlucht om warm tapwater te maken. De 25% hulpenergie kan duurzaam worden opgewekt met groene energie. 


Dit is dus de eerste hoogtemperatuur warmtepomp in Nederland. Het resultaat is verbluffend: 54% besparing op energiekosten, 70% op CO₂ uitstoot en geen gebruik van aardgas (100% elektrisch). Dit blijkt uit uitgebreide monitoring van diverse projecten.  


Toepassingsgebied: overal waar grotere hoeveelheden warm tapwater benodigd is (bestaande en nieuwbouw). Denk hierbij aan sportcomplexen, zwembaden, hotels, zorgcentra, collectieve systemen voor woningbouw, agrarische sector en de industrie. 

Capaciteit

2.000 tot 120.000 liter per dag  (30 - 480 kW)

Watertemperatuur

60°C tot 90°C

Buitentemperatuur

-25°C  (100% capaciteit bij -7°C)

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, naast deze oplossingen leveren wij ook vele andere oplossingen. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden Contact  Envazu warmtepomp