.
.

Warmtepompen

  1. Woonhuis warmtepomp, alles in 1 verwarmen, tapwater en koelen (zonder buiten-unit) type Nav5Ai
  2. Smart Hydromodule voor de Nav5Ai, voor snelle montage en altijd warm tapwater
  3. Woonhuis warmtepomp per kamer, verwarmen en koelen (zonder buitenunit)
  4. Warmtepompen voor woningbouw en kleine utiliteit met of zonder buiten-unit


Een warmtepomp is de oplossing naar milieuvriendelijke manier voor verwarming, warm tapwater en koeling. Hij maakt voor het grootste deel gebruik van ‘gratis’ hernieuwbare energie uit de omgeving. Een duurzaam en energiebesparend alternatief voor de gasgestookte CV-ketel en dat zonder gebruik van aardgas.

De hoeveelheid energie die een warmtepomp gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65 tot 80% van de door de warmtepomp geleverde energie wordt 'gratis' gewonnen uit de omgeving. Er is dus slechts 35 tot 20% elektrische energie nodig, deze is duurzaam op te wekken met zonne- of windenergie. Hierdoor verbruikt een warmtepompinstallatie minder energie dan een klassiek verwarmingssysteem. Ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp is tot 80% lager dan de cv-ketel. 

1. Woonhuis oplossing, alles in 1 verwarmen, tapwater en koelen (zonder buiten-unit) 

Warmtepomp zonder buiten-unit 100% gasloos

Enzavu heeft de kleinste lucht-water warmtepomp voor binnenopstelling type Nav5Ai (stadswarmtepomp). Een warmtepomp die de afmetingen heeft van een CV-ketel wordt eenvoudig met twee kanalen naar buiten aangesloten. Dit voorkomt een buiten-unit en daar mee geluid, esthetische afwerkingen en installatiewerkzaamheden

  • Geen buiten-unit
  • Geen bodem bronnen/leidingen
  • Alleen water- en luchtaansluitingen 

Het innovatieve ontwerp van deze mini warmtepomp geeft u de mogelijkheid om energie uit de buitenlucht te winnen. Dit kan alleen door gebruik te maken van de laatste stand van de techniek welke wordt verzorgd door de meest toonaangevende fabrikanten en A-merken.

Envazu Nav5Ai warmtepomp

Het rendement is zeer goed te noemen (COP 5,4) en kan de woningbouw stappen maken op de energieprestatie lader . De energiebesparing kan oplopen tot 55% en geeft een CO₂ reductie tot 60%. 

Toepassingsgebied: verwarming, warm tapwater en koeling voor eengezinswoningen en appartementen nieuw- en bestaande bouw (renovatie). 

De oplossing kan zowel gasloos als hybride worden toegepast. 

Op deze warmtepomp ontvangt u een ISDE subsidie van € 1550,00 via RVO meldcode KA14198

Soort warmtepomp >

lucht-water (inverter) / type Nav5Ai

Totaal afgegeven vermogen incl backup E-heater 2,5 kW

6,1 kW bij -7°C buitentemperatuur

Afgegeven vermogen warmtepomp compressor

5 kW (A7/W35) 3,6 kW (A-7/W35)

Max. watertemperatuur

55°C

Functie

verwarming-tapwater-koeling

Afmeting

655 x 502 x 753

Danfoss-Logo
TOSHIBA_Logo
Grundfos_logo
carel logo
ebm papst logo


2. Smart Hydromodule voor de Nav5Ai (gasloos of hybride)

De hydromodule is dé all-in-one systeem met geïntegreerde boiler, buffer, regeling en speciaal ontwikkeld voor de warmtepomp Nav5Ai. 

Bij een goede warmtepompinstallatie zult u altijd een ‘buffervat’ tegen komen, een buffervat wordt dan ook door elke warmtepomp fabrikant/leverancier aangeraden. Met ‘buffervat’ bedoelen wij een vat met systeemwater/cv-water. Het is dus niet een vat met tapwater/sanitair-water, dit vat is een boiler. Om de energie van de warmtepomp naar zowel de verwarming (buffervat) en naar tapwater (boiler) te sturen is er een slimme regeling opgenomen in de hydromodule. Deze stuurt de variabele waterpomp (PWM) aan van het verwarmingssysteem, driewegklep voor tapwater, back-up heater en controleert alle temperaturen.

Dit plug & play principe maakt het mogelijk dat iedere installateur het systeem snel kan aansluiten en installeren en zekerheid van een juiste werking! Na het uitpakken van de hydromodule en de warmtepomp hoeft de u alleen maar de aansluitingen te maken tussen de warmtepomp, cv en tapwater. Dit zijn in totaal 6 water aansluitingen. Ruimtethermostaat (aan/uit) aansluiten, enkele instellingen op het touchscreen en klaar. De volledig modulerende (PWM) pomp zorgt ervoor dat het temperatuurverschil over het afgiftesysteem ten alle tijden ideaal is. Door het inventieve systeem van warm tapwater maken is het mogelijk met een kleine boiler toch ruim 300 liter tapwater te realiseren (ruimtebesparend). Nu alleen nog het inregelen van het afgiftesysteem en u heeft een optimale warmtepompinstallatie voor verwarming en tapwater. Er is ook een hydromodule voor hybride toepassing.


3. Woonhuis oplossing per kamer, verwarmen en koelen (zonder buitenunit) 

Deze slanken en moderne warmtepomp is fluisterstil en kan een ruimten verwarmen en koelen. Bijvoorbeeld om alleen een slaapkamer, woonkamer of kantoor te voorzien van een warmtepomp en deze ruimte gasloos te maken. Deze oplossing zonder buiten-unit is eenvoudige te plaatsen zonder stek handeling (Plug & Play). Twee ronde gaten in de muur 162 mm en stekker in het stopcontact (230V) en klaar. De regeling is overzichtelijk op de warmtepomp, via de afstandsbediening maar kan ook via een App.  Naast een timer heeft de warmtepomp ook een speciale nachtstand om dan ook comfort te garanderen. 

Zoals alle warmtepompen heeft ook deze warmtepomp lagere prestaties bij het verwarmen wanneer de buitentemperatuur daalt. Soms is het vermogen nog voldoende om de verwarmingscapaciteit af te dekken, ook bij lage buitentemperatuur.

Maar is er meer vermogen nodig bij lage buitentemperaturen, dan hebben wij een speciale versie waarbij er in de warmtepomp een back-up heater is geïntegreerd van 1 kW. Deze komt automatisch bij wanneer de buitentemperatuur extreem wordt. Daarom kan deze een verwarmingscapaciteit leveren van minimaal 2,1 kW, zelfs bij een buitentemperatuur lager dan -7 °C.

Verkoop aan particulieren verloopt via partners of via de webshop www.enzavu.online 

Convector airco/warmtepomp
2018 Brochure Enzavu warmtepomp.pdf (3.99MB)
Convector airco/warmtepomp
2018 Brochure Enzavu warmtepomp.pdf (3.99MB)


Soort warmtepomp >

lucht-lucht (aan/uit)

lucht-lucht (inverter)

lucht-lucht (inverter)

lucht-lucht (inverter)

Verwarming bij +7C (kW)

1,70

2,10

2,36

3,36

Verwarming bij -7C (kW)

0,79

0,98

1,11  

2,21

Koeling (kW)

1,65

2,04

2,35

2,35

Backup heater inside

nee

nee

nee

ja

DualPower modus

nee

ja

ja

ja

Afmeting (mm)

1010 x 549 x 165

1010 x 549 x 165

1010 x 549 x 165

1010 x 549 x 165


4. Warmtepompen voor woningbouw en kleine utiliteit met of zonder buiten-unit


Naast de bovenstaande oplossingen is Enzavu ook distributeur van Kaisai airconditioning en warmtepompen