.
.

Innovatie 2020-2021

In Nederland is de vraag naar alternatieven voor aardgasgebruik groot. Het in 1 keer overstappen van een bestaande aardgasgestookte woning naar een 100% aardgasvrije woning is een spannende stap.

Om snelheid in de transitie te brengen hebben wij een consortium gevormd. Samen investeren wij in de ontwikkeling van een systeem dat eenvoudig van hybride naar 100% aardgasvrij om te bouwen is. De basis zal bestaan uit een nieuwe warmtepomp en hydromodule voor volledige binnen opstelling, innovatief luchtsysteem en een PCM radiator ombouw.

Met dit project wil het consortium de stap naar de investering van een aardgasvrij systeem snel en tegen geringe kosten. Wij spreken ook wel van de omgekeerde energietransitie:

Eerst de installatie van een hybride warmtepomp met direct een significant lager gasverbruik tot gevolg, daarna de gerichte bouwkundige aanpassingen (isolatie) om tot een aardgasvrije installatie te komen.

Het project heeft als doel om zowel de technologische ontwikkeling in gang te brengen als ook de klantreis te vereenvoudigen/ontzorgen (gebruikers te begeleiden bij de aanschaf en optimalisatie van het systeem). 


In het nieuws


Terug naar overzicht

20-04-2020

Enzavu, de enige echte warmtepomp voor binnen-opstelling

Sinds korte tijd is een nieuwe generatie warmtepompen voor binnenhuisopstelling leverbaar. Deze maakt geen gebruik van ventilatielucht, de primaire bron vormt buitenlucht. De eerste volledig op buitenlucht draaiende warmtepomp is van Enzavu de NAv5-Ai. Het gaat om een toestel van die speciaal wordt gemaakt door de Tsjechische warmtepompfabrikant. Een Nederlandse fabrikant van afleveringsets voor warmtenetten, heeft een tapwaterboiler voor de Nav5-Ai ontwikkeld.
(Dit is een samenvatting uit het vakblad warmtepompen 2020)Terug naar overzicht