.
.

Innovatie 2020-2021

In Nederland is de vraag naar alternatieven voor aardgasgebruik groot. Het in 1 keer overstappen van een bestaande aardgasgestookte woning naar een 100% aardgasvrije woning is een spannende stap.

Om snelheid in de transitie te brengen hebben wij een consortium gevormd. Samen investeren wij in de ontwikkeling van een systeem dat eenvoudig van hybride naar 100% aardgasvrij om te bouwen is. De basis zal bestaan uit een nieuwe warmtepomp en hydromodule voor volledige binnen opstelling, innovatief luchtsysteem en een PCM radiator ombouw.

Met dit project wil het consortium de stap naar de investering van een aardgasvrij systeem snel en tegen geringe kosten. Wij spreken ook wel van de omgekeerde energietransitie:

Eerst de installatie van een hybride warmtepomp met direct een significant lager gasverbruik tot gevolg, daarna de gerichte bouwkundige aanpassingen (isolatie) om tot een aardgasvrije installatie te komen.

Het project heeft als doel om zowel de technologische ontwikkeling in gang te brengen als ook de klantreis te vereenvoudigen/ontzorgen (gebruikers te begeleiden bij de aanschaf en optimalisatie van het systeem). 


In het nieuws


Terug naar overzicht

18-10-2019

Ruim baan voor stads Warmtepomp van Enzavu

Nederland in een sneltreinvaart verduurzamen. Dat is de ambitie, maar hoe geef je daar handen en voeten aan? Enzavu meent het antwoord in huis te hebben.
De leverancier bracht recentelijk een compacte warmtepomp op de markt, die naar eigen zeggen ideaal is voor woningen met een woonoppervlakte tot 170 m2 (nieuwbouw) en voor bestaande bouw is dit afhankelijk van de isolatiewaarde. Lees meer in de bijlage.

 Installateurszaken Enzavu.pdf


Terug naar overzicht