.
.

Innovatie 2020-2021

In Nederland is de vraag naar alternatieven voor aardgasgebruik groot. Het in 1 keer overstappen van een bestaande aardgasgestookte woning naar een 100% aardgasvrije woning is een spannende stap.

Om snelheid in de transitie te brengen hebben wij een consortium gevormd. Samen investeren wij in de ontwikkeling van een systeem dat eenvoudig van hybride naar 100% aardgasvrij om te bouwen is. De basis zal bestaan uit een nieuwe warmtepomp en hydromodule voor volledige binnen opstelling, innovatief luchtsysteem en een PCM radiator ombouw.

Met dit project wil het consortium de stap naar de investering van een aardgasvrij systeem snel en tegen geringe kosten. Wij spreken ook wel van de omgekeerde energietransitie:

Eerst de installatie van een hybride warmtepomp met direct een significant lager gasverbruik tot gevolg, daarna de gerichte bouwkundige aanpassingen (isolatie) om tot een aardgasvrije installatie te komen.

Het project heeft als doel om zowel de technologische ontwikkeling in gang te brengen als ook de klantreis te vereenvoudigen/ontzorgen (gebruikers te begeleiden bij de aanschaf en optimalisatie van het systeem). 


In het nieuws


Terug naar overzicht

10-08-2019

Slim investeren in uw woning, enzavu warmtepomp va. 49 euro per maand

Woningbezitters hebben te maken met financieel uitdagende tijden. Misschien denkt u op het moment niet direct aan investeren. Maar heeft u weleens gedacht aan investeren in een energiezuinige woning?
Investeren in een energiezuinige woning kan bijdragen aan het waardbehoud van de woning. Dit komt omdat een energiezuinige woning een besparing kan betekenen in de woonlasten én zorgt voor meer comfort. In veel gevallen kunnen de maatregelen zonder veel overlast uitgevoerd worden.
De Rijksoverheid wil woningeigenaren stimuleren om te investeren in het energiezuiniger maken van de woning. Hiervoor is het Nationaal Energiebespaarfonds opgericht. Vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds is er een aantrekkelijke lening met gunstige voorwaarden beschikbaar, de zogenaamde Energiebespaarlening. Deze lening zorgt dat de kosten niet in één keer opgebracht hoeven te worden. Afhankelijk van de gekozen maatregelen, het energieverbruik en bij gelijkblijvend gedrag kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van de Energiebespaarlening te dekken. Mogelijk is er zelfs wat extra’s te besparen. Bovendien is de lening in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.
Voor meer informatie over slim investeren of het direct aanvragen van de Energiebespaarlening kunt u terecht op www.energiebespaarlening.nl. Daar vindt u ook informatie over de VvE Energiebespaarlening: de Energiebespaarlening voor Verenigingen van Eigenaren vanaf tien appartementen.Terug naar overzicht