.
.

Innovatie 2020-2021

In Nederland is de vraag naar alternatieven voor aardgasgebruik groot. Het in 1 keer overstappen van een bestaande aardgasgestookte woning naar een 100% aardgasvrije woning is een spannende stap.

Om snelheid in de transitie te brengen hebben wij een consortium gevormd. Samen investeren wij in de ontwikkeling van een systeem dat eenvoudig van hybride naar 100% aardgasvrij om te bouwen is. De basis zal bestaan uit een nieuwe warmtepomp en hydromodule voor volledige binnen opstelling, innovatief luchtsysteem en een PCM radiator ombouw.

Met dit project wil het consortium de stap naar de investering van een aardgasvrij systeem snel en tegen geringe kosten. Wij spreken ook wel van de omgekeerde energietransitie:

Eerst de installatie van een hybride warmtepomp met direct een significant lager gasverbruik tot gevolg, daarna de gerichte bouwkundige aanpassingen (isolatie) om tot een aardgasvrije installatie te komen.

Het project heeft als doel om zowel de technologische ontwikkeling in gang te brengen als ook de klantreis te vereenvoudigen/ontzorgen (gebruikers te begeleiden bij de aanschaf en optimalisatie van het systeem). 


In het nieuws


Terug naar overzicht

10-08-2019

Wet opkomst voor geluidsbeperking lucht/water-warmtepompen en airco's

Buiten de woning geplaatste warmtepompen en airco’s mogen straks niet meer dan 40 dB geluid veroorzaken bij de buren. Dit is één van wijzigingen aan het Bouwbesluit die de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties deze week naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Met deze wijziging wil de minister geluidsoverlast voor de omgeving voorkomen.

De Dutch Heat Pump Association (DHPA) liet aan Energielinqweten voor een regulering van geluidsproductie te zijn, maar ze vinden de voorgestelde geluidseisen te streng. “Lucht-water warmtepompen zijn een belangrijk deel van het antwoord op verduurzaming van woningen. Natuurlijk moet de (vanuit de klimaatambities gewenste) opschaling van dit type warmtepompen niet ten koste gaan van het woongenot van de omgeving. Maar om aan de voorgestelde eisen te voldoen zullen kostbare maatregelen moeten worden genomen. Deze kunnen de prestatie van de warmtepomp beïnvloeden” , aldus DHPA.
Bron: warmtepompweetjes.nl



Terug naar overzicht