.
.

Innovatie 2020-2021

In Nederland is de vraag naar alternatieven voor aardgasgebruik groot. Het in 1 keer overstappen van een bestaande aardgasgestookte woning naar een 100% aardgasvrije woning is een spannende stap.

Om snelheid in de transitie te brengen hebben wij een consortium gevormd. Samen investeren wij in de ontwikkeling van een systeem dat eenvoudig van hybride naar 100% aardgasvrij om te bouwen is. De basis zal bestaan uit een nieuwe warmtepomp en hydromodule voor volledige binnen opstelling, innovatief luchtsysteem en een PCM radiator ombouw.

Met dit project wil het consortium de stap naar de investering van een aardgasvrij systeem snel en tegen geringe kosten. Wij spreken ook wel van de omgekeerde energietransitie:

Eerst de installatie van een hybride warmtepomp met direct een significant lager gasverbruik tot gevolg, daarna de gerichte bouwkundige aanpassingen (isolatie) om tot een aardgasvrije installatie te komen.

Het project heeft als doel om zowel de technologische ontwikkeling in gang te brengen als ook de klantreis te vereenvoudigen/ontzorgen (gebruikers te begeleiden bij de aanschaf en optimalisatie van het systeem). 


In het nieuws


Terug naar overzicht

17-03-2019

Grote warmtepompfabrikant spreek over buitenunits als ‘Herriekasten’?

Nederland ziet dat de buitenunit voor een belangrijk deel van de markt geen toekomst meer heeft. “In dicht bebouwde gebieden, zit niemand op een herriekast te wachten”. Want zeg eerlijk: die buitenunit is een erfenis van de airco.” Dit zegt een directeur van een internationale warmtepompproducent op de vakbeurs ISH in Duitsland. Alleen heeft deze leverancier nog niet de oplossing en hopen deze in 2020 te kunnen introduceren. Enzavu is de eerste leverancier met een 100% binnen opstelling die ook 100% op buitenlucht werkt. Bron Installatie.nlTerug naar overzicht