.
.

Innovatie 2020-2021

In Nederland is de vraag naar alternatieven voor aardgasgebruik groot. Het in 1 keer overstappen van een bestaande aardgasgestookte woning naar een 100% aardgasvrije woning is een spannende stap.

Om snelheid in de transitie te brengen hebben wij een consortium gevormd. Samen investeren wij in de ontwikkeling van een systeem dat eenvoudig van hybride naar 100% aardgasvrij om te bouwen is. De basis zal bestaan uit een nieuwe warmtepomp en hydromodule voor volledige binnen opstelling, innovatief luchtsysteem en een PCM radiator ombouw.

Met dit project wil het consortium de stap naar de investering van een aardgasvrij systeem snel en tegen geringe kosten. Wij spreken ook wel van de omgekeerde energietransitie:

Eerst de installatie van een hybride warmtepomp met direct een significant lager gasverbruik tot gevolg, daarna de gerichte bouwkundige aanpassingen (isolatie) om tot een aardgasvrije installatie te komen.

Het project heeft als doel om zowel de technologische ontwikkeling in gang te brengen als ook de klantreis te vereenvoudigen/ontzorgen (gebruikers te begeleiden bij de aanschaf en optimalisatie van het systeem). 


In het nieuws


Terug naar overzicht

15-03-2019

Enzavu geeft trainingen aan installateurs over warmtepomp zonder buitenunit

Enzavu is gestart met het opleiden van installateurs om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen. Binnenkort starten er meer trainingen in zowel Leiden als Assen. Hier kunnen installateurs de warmtepomp zien en horen draaien. Ook krijgt de installateur uitleg over het ontwerpen en adviseren van een warmtepompsysteem, uitleg over de hydro module en installatie werkzaamheden. Wilt u ook deelnemen aan een training neem contact met ons op.

 20190315_091051.jpg


Terug naar overzicht