.
.

Innovatie 2020-2021

In Nederland is de vraag naar alternatieven voor aardgasgebruik groot. Het in 1 keer overstappen van een bestaande aardgasgestookte woning naar een 100% aardgasvrije woning is een spannende stap.

Om snelheid in de transitie te brengen hebben wij een consortium gevormd. Samen investeren wij in de ontwikkeling van een systeem dat eenvoudig van hybride naar 100% aardgasvrij om te bouwen is. De basis zal bestaan uit een nieuwe warmtepomp en hydromodule voor volledige binnen opstelling, innovatief luchtsysteem en een PCM radiator ombouw.

Met dit project wil het consortium de stap naar de investering van een aardgasvrij systeem snel en tegen geringe kosten. Wij spreken ook wel van de omgekeerde energietransitie:

Eerst de installatie van een hybride warmtepomp met direct een significant lager gasverbruik tot gevolg, daarna de gerichte bouwkundige aanpassingen (isolatie) om tot een aardgasvrije installatie te komen.

Het project heeft als doel om zowel de technologische ontwikkeling in gang te brengen als ook de klantreis te vereenvoudigen/ontzorgen (gebruikers te begeleiden bij de aanschaf en optimalisatie van het systeem). 


In het nieuws


Terug naar overzicht

17-01-2019

Stads-warmtepomp speciaal ontwikkeld voor Nederlandse woningen

Enzavu introduceert een kleine warmtepomp zonder buitenunit die zowel hybride als 100% gasloos ingezet kan worden. De omvang van de warmtepomp, met een COP van 5,4, is vergelijkbaar met die van een standaard cv-ketel. De zogeheten stads-warmtepomp is speciaal ontwikkeld voor typische Nederlandse woningen met hun specifieke behoefte aan verwarming en tapwater.

De warmtepomp kan volledig naast een bestaande of nieuwe gasgestookte cv-installatie geplaatst worden. Voor omwonenden is er geen geluidsoverlast omdat een buitendeel ontbreekt. Daardoor kan deze warmtepomp bijvoorbeeld ook in stadscentra worden toegepast waar het vaak verboden is om een buitendeel aan de gevel te plaatsen. Dankzij een stille inverter compressor, voldoet de warmtepomp bovendien aan alle geluidsnormen die binnen gesteld worden.

Eigenaar Jack de Mooij van Enzavu benadrukt dat de warmtepomp niet alleen geschikt is als hybride oplossing maar bij nieuwbouwwoningen ook prima toegepast kan worden als 100% gasloze oplossing. “Tegenwoordig worden de huizen dusdanig goed geïsoleerd gebouwd dat de warmtevraag veel kleiner is dan die van bestaande woningen. Hierdoor kan bij nieuwbouw onze warmtepomp de volledig voorziening van verwarming en tapwater afdekken. Bijkomend voordeel is dat er met dit systeem ook gekoeld kan worden. In de zomer heeft men op deze manier een volwaardig aircosysteem. De stroom van eventueel aanwezige zonnepanelen kan hiervoor gebruikt worden.”
Er is tevens een Smart Hydromodule voor de Nav5Ai ontwikkeld. De hydromodule is dé all-in-one systeem met geïntegreerde boiler, buffer, regeling en speciaal ontwikkeld voor de warmtepomp Nav5Ai. Het plug & play principe maakt het mogelijk dat iedere installateur het systeem kan aansluiten. Tijdbesparend voor de installateur!
Bron installatienet.nlTerug naar overzicht