.
.

Innovatie 2020-2021

In Nederland is de vraag naar alternatieven voor aardgasgebruik groot. Het in 1 keer overstappen van een bestaande aardgasgestookte woning naar een 100% aardgasvrije woning is een spannende stap.

Om snelheid in de transitie te brengen hebben wij een consortium gevormd. Samen investeren wij in de ontwikkeling van een systeem dat eenvoudig van hybride naar 100% aardgasvrij om te bouwen is. De basis zal bestaan uit een nieuwe warmtepomp en hydromodule voor volledige binnen opstelling, innovatief luchtsysteem en een PCM radiator ombouw.

Met dit project wil het consortium de stap naar de investering van een aardgasvrij systeem snel en tegen geringe kosten. Wij spreken ook wel van de omgekeerde energietransitie:

Eerst de installatie van een hybride warmtepomp met direct een significant lager gasverbruik tot gevolg, daarna de gerichte bouwkundige aanpassingen (isolatie) om tot een aardgasvrije installatie te komen.

Het project heeft als doel om zowel de technologische ontwikkeling in gang te brengen als ook de klantreis te vereenvoudigen/ontzorgen (gebruikers te begeleiden bij de aanschaf en optimalisatie van het systeem). 


In het nieuws


Terug naar overzicht

03-12-2018

Nog duizenden huizen gebouwd met gasaansluiting?

Van alle nieuwe huizen en gebouwen in Gelderland was in de periode van 1 juli tot 1 september slechts 42 procent gasloos. Alleen Limburg (38 procent) en Noord-Brabant (41 procent) doen het iets slechter dan Gelderland, blijkt uit cijfers van de netbeheerders. Andere provincies zitten (ver) boven de 50 procent. In de drie provincies worden dus nog relatief veel huizen gebouwd met een gasaansluiting, ondanks maatregelen van het kabinet.
Sinds 1 juli moeten in principe alle nieuwe huizen verwarmd worden met alternatieven als aard- of restwarmte. Ook koken op gas is taboe. Toch worden er nog steeds voor veel nieuwe woningen gasaansluitingen aangevraagd bij de netbeheerders. Dat kan omdat de omgevingsvergunningen voor deze bouwprojecten voor 1 juli zijn aangevraagd. Deze blijven onbeperkt geldig.Terug naar overzicht