.
.

Innovatie 2020-2021

In Nederland is de vraag naar alternatieven voor aardgasgebruik groot. Het in 1 keer overstappen van een bestaande aardgasgestookte woning naar een 100% aardgasvrije woning is een spannende stap.

Om snelheid in de transitie te brengen hebben wij een consortium gevormd. Samen investeren wij in de ontwikkeling van een systeem dat eenvoudig van hybride naar 100% aardgasvrij om te bouwen is. De basis zal bestaan uit een nieuwe warmtepomp en hydromodule voor volledige binnen opstelling, innovatief luchtsysteem en een PCM radiator ombouw.

Met dit project wil het consortium de stap naar de investering van een aardgasvrij systeem snel en tegen geringe kosten. Wij spreken ook wel van de omgekeerde energietransitie:

Eerst de installatie van een hybride warmtepomp met direct een significant lager gasverbruik tot gevolg, daarna de gerichte bouwkundige aanpassingen (isolatie) om tot een aardgasvrije installatie te komen.

Het project heeft als doel om zowel de technologische ontwikkeling in gang te brengen als ook de klantreis te vereenvoudigen/ontzorgen (gebruikers te begeleiden bij de aanschaf en optimalisatie van het systeem). 


In het nieuws


Terug naar overzicht

01-08-2018

Koelen met een warmtepomp

De temperaturen lopen momenteel hoog op in Nederland. En als we de weermannen en -vrouwen mogen geloven, zal het kwik de komende dagen weer stijgen. Juli 2018 was de warmste en droogste maand ooit! Niet iedereen kan even goed tegen deze hitte en zoekt daarom naar manieren om zijn huis structureel te koelen. De warmtepomp kan hier soelaas bieden.
Enzavu zet al enige tijd haar schouders onder de transitie naar energiezuinige woningen. Het gebruik van hernieuwbare energie, zoals pv-panelen en warmtepompen zijn steeds meer ingeburgerd. “In de toekomst zal het belangrijker worden om onze woningen te koelen in plaats van de verwarmen. Eén van de troeven van een warmtepomp is net de koeling. Deze warmtepomp zal je woning in de winter verwarmen en in de zomer kan je er je woning mee koelen..”

Gebruikers van warmtepomp zeggen “We zijn aangenaam verrast door het koelende effect van onze warmtepomp. De vloer voelt heerlijk fris aan en daardoor blijft het in onze woning deze periode ook nog comfortabel. Zelfs met deze extreme zomerse temperaturen.”

Wilt u meer weten over de oplossing van koelen en verwarmen met een warmtepomp neem dan contact met ons op. www.enzavu.nl
Bron: Enzavu (algemeen nieuws)Terug naar overzicht