.
.

Innovatie 2020-2021

In Nederland is de vraag naar alternatieven voor aardgasgebruik groot. Het in 1 keer overstappen van een bestaande aardgasgestookte woning naar een 100% aardgasvrije woning is een spannende stap.

Om snelheid in de transitie te brengen hebben wij een consortium gevormd. Samen investeren wij in de ontwikkeling van een systeem dat eenvoudig van hybride naar 100% aardgasvrij om te bouwen is. De basis zal bestaan uit een nieuwe warmtepomp en hydromodule voor volledige binnen opstelling, innovatief luchtsysteem en een PCM radiator ombouw.

Met dit project wil het consortium de stap naar de investering van een aardgasvrij systeem snel en tegen geringe kosten. Wij spreken ook wel van de omgekeerde energietransitie:

Eerst de installatie van een hybride warmtepomp met direct een significant lager gasverbruik tot gevolg, daarna de gerichte bouwkundige aanpassingen (isolatie) om tot een aardgasvrije installatie te komen.

Het project heeft als doel om zowel de technologische ontwikkeling in gang te brengen als ook de klantreis te vereenvoudigen/ontzorgen (gebruikers te begeleiden bij de aanschaf en optimalisatie van het systeem). 


In het nieuws


Terug naar overzicht

02-07-2018

1/3 van de Nederlanders wil al overstappen naar een alternatief voor de CV-Ketel

Een derde wil wel overstappen en twee derde van de Nederlanders is de komende drie jaar nog niet van plan over te stappen op een alternatief voor de cv-ketel, zoals een warmtepomp.
Wel kiest de helft voor een zuinigere ketel als de huidige ketel aan vervanging toe is, meldt de Vereniging Eigen Huis (VEH) maandag op basis van eigen onderzoek.

Veel mensen vinden een warmtepomp nog te duur. Ook twijfelen mensen door de gecompliceerde techniek, bijkomende aanpassingen in huis en mogelijke lawaaioverlast. Slechts een vijfde kan begrip opbrengen voor het verplicht stellen van een duurzaam alternatief voor de cv-installatie.

97,5 procent van de installateurs adviseert klanten niet over duurzame alternatieven, concludeert de VEH verder.

Bij ruim drie kwart van de 1.414 aan het onderzoek deelnemende huiseigenaren is vorig jaar een cv-installateur langsgekomen, maar slechts bij 10 procent van die bezoeken werd gepraat over duurzame alternatieven voor de cv-ketel. Hierbij lag het initiatief bovendien meestal bij de woningbezitter. "Een gemiste kans", vindt de belangenvereniging.
Bron Nu.nlTerug naar overzicht