.
.

Innovatie 2020-2021

In Nederland is de vraag naar alternatieven voor aardgasgebruik groot. Het in 1 keer overstappen van een bestaande aardgasgestookte woning naar een 100% aardgasvrije woning is een spannende stap.

Om snelheid in de transitie te brengen hebben wij een consortium gevormd. Samen investeren wij in de ontwikkeling van een systeem dat eenvoudig van hybride naar 100% aardgasvrij om te bouwen is. De basis zal bestaan uit een nieuwe warmtepomp en hydromodule voor volledige binnen opstelling, innovatief luchtsysteem en een PCM radiator ombouw.

Met dit project wil het consortium de stap naar de investering van een aardgasvrij systeem snel en tegen geringe kosten. Wij spreken ook wel van de omgekeerde energietransitie:

Eerst de installatie van een hybride warmtepomp met direct een significant lager gasverbruik tot gevolg, daarna de gerichte bouwkundige aanpassingen (isolatie) om tot een aardgasvrije installatie te komen.

Het project heeft als doel om zowel de technologische ontwikkeling in gang te brengen als ook de klantreis te vereenvoudigen/ontzorgen (gebruikers te begeleiden bij de aanschaf en optimalisatie van het systeem). 


In het nieuws


Terug naar overzicht

26-06-2018

Groendepot werkt hetzelfde als een bouwdepot, maar dan voor energiebesparende maatregelen

Rabobank lanceert maandag het zogenaamde Rabo Groendepot, waarmee hypotheekklanten energiebesparende maatregelen aan hun woning kunnen betalen.
"Het Rabo Groendepot werkt hetzelfde als een bouwdepot", legt Nanne van Nunen van de Rabobank uit. "Het is een aanvullende lening die voor twee jaar vaststaat, waarbij hetzelfde rentepercentage als de hypotheek wordt gehanteerd. Huizenkopers moeten het Groendepot als onderdeel van de hypotheek afsluiten of de bestaande hypotheek ermee verhogen."

Het Rabo Groendepot is onderdeel van een integrale aanpak om de woningvoorraad energiezuiniger te maken. Vanaf maandag kunnen klanten ook gebruikmaken van de online HuisScan. De bank hoopt zo jaarlijks tenminste 40.000 woningen extra verduurzamen naar label A.

Mensen willen wel verduurzamen, zegt Michiel Kwaaitaal, directeur Wonen van de Rabobank, maar weten vaak niet hoe ze het moeten aanpakken tijdens de hectiek van een verhuizing.

Kwaaitaal: "Huizenkopers wonen zo'n vijftien jaar in hun huis en zetten de hypotheekrente gemiddeld voor zo'n vijftien jaar vast. De kans is klein dat de koper voor 2030 een nieuwe hypotheek afsluit. En als hij eenmaal in het nieuwe huis zit, komt het er vaak niet meer van om het huis te verduurzamen. Daarom is deze aanpak nodig om onze duurzaamheidsambitie voor 2030 te realiseren."

Ook ABN AMRO, Florius, Triodos Bank en de Volksbank namen eerder al maatregelen voor woningverduurzaming. De instellingen doen dat onder andere door bij het hypotheekadvies te wijzen op de financieringsmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen.
Bron: nu.nl



Terug naar overzicht