.
.

Innovatie 2020-2021

In Nederland is de vraag naar alternatieven voor aardgasgebruik groot. Het in 1 keer overstappen van een bestaande aardgasgestookte woning naar een 100% aardgasvrije woning is een spannende stap.

Om snelheid in de transitie te brengen hebben wij een consortium gevormd. Samen investeren wij in de ontwikkeling van een systeem dat eenvoudig van hybride naar 100% aardgasvrij om te bouwen is. De basis zal bestaan uit een nieuwe warmtepomp en hydromodule voor volledige binnen opstelling, innovatief luchtsysteem en een PCM radiator ombouw.

Met dit project wil het consortium de stap naar de investering van een aardgasvrij systeem snel en tegen geringe kosten. Wij spreken ook wel van de omgekeerde energietransitie:

Eerst de installatie van een hybride warmtepomp met direct een significant lager gasverbruik tot gevolg, daarna de gerichte bouwkundige aanpassingen (isolatie) om tot een aardgasvrije installatie te komen.

Het project heeft als doel om zowel de technologische ontwikkeling in gang te brengen als ook de klantreis te vereenvoudigen/ontzorgen (gebruikers te begeleiden bij de aanschaf en optimalisatie van het systeem). 


In het nieuws


Terug naar overzicht

22-06-2018

KABINET GOOIT BELASTING OP AARDGAS BEHOORLIJK OMHOOG (+75%)

Het kabinet gaat de belasting op aardgas behoorlijk verhogen. De komende jaren moet de belasting op aardgas met maar liefst 75 procent stijgen. Zo wil de overheid mensen dwingen om meer over te stappen op elektriciteit.

VAN 26 NAAR 46 CENT
Dat meldt de Volkskrant. Het kabinet zou de gasprijs willen verhogen van 26 naar 46 cent per kubieke meter. Tegelijkertijd moet de belasting op stroom dalen van 10,5 cent naar 4 cent per kilowattuur. Dat is een daling van ruim 160 procent.

Eerdergenoemde krant rekende door dat een huishouden met een gemiddeld gebruik in 2030 ruim 380 euro meer gaat betalen dan nu. Vooral bij gezinnen die het minder breed hebben, kan de nieuwe maatregel hard aankomen. Overstappen op elektriciteit is voor hen niet vanzelfsprekend, omdat een warmtepomp te duur is. Het kabinet wil daarom misschien maatregelen nemen om dit effect te nivelleren, zoals een verhoging van de uitkeringen of de huurtoeslag.

Aanvulling
Voordat het kabinet het plan invoert, worden de effecten op de koopkracht en het gedrag eerst nog doorgerekend door het ministerie van Economische Zaken. Aan de hand van die berekening kunnen eventueel nog aanpassingen gemaakt worden.

Het plan om de aardgasprijzen te verhogen past in het klimaatbeleid van het kabinet. Daarin staat dat de Nederlandse uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 49 procent gedaald moet zijn.
Bron: Metronieuws en Volkskrant



Terug naar overzicht