.
.

Nederland staat in de steigers

Nederland is aan het verduurzamen, dit sluit geheel aan op het akkoord van Parijs (klimaatakkoord) om de opwarming van de aarde te beteugelen. In het akkoord staat de bovengrens van 2 graden opwarming maar beter is 1,5 graad. Verder moet er nu snel een eind komen aan het gebruik van fossiele brandstoffen, aangezien dit een belangrijke oorzaak is van de overmatige CO2-uitstoot. Het gevolg is de energietransitie en de komst van de warmtepomp. Deze is gunstig en veilig te financieren via 


Nieuws


Terug naar overzicht

10-11-2018

Aardgas 75% duurder

De komende twaalf jaar gaat waarschijnlijk de energiebelasting op gas omhoog met 75% voor bedrijven en particulieren. Tegelijkertijd wordt de energiebelasting op stroom verlaagd. Het doel is om alle energieverbruikers in Nederland te stimuleren om over te gaan op een duurzaam alternatief voor aardgas.

De verhoging van de energiebelasting houdt in dat een kleinverbruiker over twaalf jaar per kubieke meter gas 20 eurocent meer betaalt.

Het is de bedoeling om de belasting op stroom te verlagen met 6,5 eurocent. Met deze verschuiving hoopt de overheid dat meer bedrijven en particulieren overschakelen op een duurzaam alternatief voor aardgas zodat ze geen gas meer verbruiken. Een voorbeeld is de warmtepomp die volledig elektrisch werkt. Door aardgas duurder te maken en stroom goedkoper, ontstaat er mogelijk een financiële prikkel om het gasfornuis en de cv-ketel vaarwel te zeggen.
Bron VolkskrantTerug naar overzicht