.
.

Nederland staat in de steigers

Nederland is aan het verduurzamen, dit sluit geheel aan op het akkoord van Parijs (klimaatakkoord) om de opwarming van de aarde te beteugelen. In het akkoord staat de bovengrens van 2 graden opwarming maar beter is 1,5 graad. Verder moet er nu snel een eind komen aan het gebruik van fossiele brandstoffen, aangezien dit een belangrijke oorzaak is van de overmatige CO2-uitstoot. Het gevolg is de energietransitie en de komst van de warmtepomp. Deze is gunstig en veilig te financieren via 


Nieuws


Terug naar overzicht

02-07-2018

1/3 van de Nederlanders wil al overstappen naar een alternatief voor de CV-Ketel

Een derde wil wel overstappen en twee derde van de Nederlanders is de komende drie jaar nog niet van plan over te stappen op een alternatief voor de cv-ketel, zoals een warmtepomp.
Wel kiest de helft voor een zuinigere ketel als de huidige ketel aan vervanging toe is, meldt de Vereniging Eigen Huis (VEH) maandag op basis van eigen onderzoek.

Veel mensen vinden een warmtepomp nog te duur. Ook twijfelen mensen door de gecompliceerde techniek, bijkomende aanpassingen in huis en mogelijke lawaaioverlast. Slechts een vijfde kan begrip opbrengen voor het verplicht stellen van een duurzaam alternatief voor de cv-installatie.

97,5 procent van de installateurs adviseert klanten niet over duurzame alternatieven, concludeert de VEH verder.

Bij ruim drie kwart van de 1.414 aan het onderzoek deelnemende huiseigenaren is vorig jaar een cv-installateur langsgekomen, maar slechts bij 10 procent van die bezoeken werd gepraat over duurzame alternatieven voor de cv-ketel. Hierbij lag het initiatief bovendien meestal bij de woningbezitter. "Een gemiste kans", vindt de belangenvereniging.
Bron Nu.nlTerug naar overzicht