.
.

Nederland staat in de steigers

Nederland is aan het verduurzamen, dit sluit geheel aan op het akkoord van Parijs (klimaatakkoord) om de opwarming van de aarde te beteugelen. In het akkoord staat de bovengrens van 2 graden opwarming maar beter is 1,5 graad. Verder moet er nu snel een eind komen aan het gebruik van fossiele brandstoffen, aangezien dit een belangrijke oorzaak is van de overmatige CO2-uitstoot. Het gevolg is de energietransitie en de komst van de warmtepomp. Deze is gunstig en veilig te financieren via 


Nieuws


Terug naar overzicht

26-06-2018

Groendepot werkt hetzelfde als een bouwdepot, maar dan voor energiebesparende maatregelen

Rabobank lanceert maandag het zogenaamde Rabo Groendepot, waarmee hypotheekklanten energiebesparende maatregelen aan hun woning kunnen betalen.
"Het Rabo Groendepot werkt hetzelfde als een bouwdepot", legt Nanne van Nunen van de Rabobank uit. "Het is een aanvullende lening die voor twee jaar vaststaat, waarbij hetzelfde rentepercentage als de hypotheek wordt gehanteerd. Huizenkopers moeten het Groendepot als onderdeel van de hypotheek afsluiten of de bestaande hypotheek ermee verhogen."

Het Rabo Groendepot is onderdeel van een integrale aanpak om de woningvoorraad energiezuiniger te maken. Vanaf maandag kunnen klanten ook gebruikmaken van de online HuisScan. De bank hoopt zo jaarlijks tenminste 40.000 woningen extra verduurzamen naar label A.

Mensen willen wel verduurzamen, zegt Michiel Kwaaitaal, directeur Wonen van de Rabobank, maar weten vaak niet hoe ze het moeten aanpakken tijdens de hectiek van een verhuizing.

Kwaaitaal: "Huizenkopers wonen zo'n vijftien jaar in hun huis en zetten de hypotheekrente gemiddeld voor zo'n vijftien jaar vast. De kans is klein dat de koper voor 2030 een nieuwe hypotheek afsluit. En als hij eenmaal in het nieuwe huis zit, komt het er vaak niet meer van om het huis te verduurzamen. Daarom is deze aanpak nodig om onze duurzaamheidsambitie voor 2030 te realiseren."

Ook ABN AMRO, Florius, Triodos Bank en de Volksbank namen eerder al maatregelen voor woningverduurzaming. De instellingen doen dat onder andere door bij het hypotheekadvies te wijzen op de financieringsmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen.
Bron: nu.nlTerug naar overzicht